Zakłady Mięsne Pomorskie SKIBA - Wędliny, Wyroby Garmażeryjne, Tusze i półtusze, Wołowina, Wieprzowina

Polski    |    English

Zakłady Mięsne Pomorskie SKIBA - Wędliny, Wyroby Garmażeryjne, Tusze i półtusze, Wołowina, Wieprzowina
009
010

Sałatka buraczana z jabłkiem, pieczoną dynią i porem


Składniki:

-          upieczony schab

-          por ¼ szt.

-          Jabłko kwaśne 1 szt.

-          Buraki 2 szt.

-          Dynia Hokkaido lub Piżmowa  ok 1 kg

-          Miód 1 łyżka

-          Sok z połowy cytryny

-          Czerwona cebula 1 szt.

-          Oliwa z oliwek

-          Cynamon kora , goździki, kardamon

-          Sól pieprz

 

Przepis:

Buraki całe, dynie pokrojoną na ćwiartki ( razem ze skórką )układamy na blachę do pieczenia dodajemy cynamon, goździki, kardamon, doprawiamy solą i odrobina cukru brązowego. Pieczemy przez 1 h w temperaturze ok 150-160 C. Po upieczeniu  zdejmujemy skórkę, buraki kroimy w plastry, dynię w cząstki. Dodajemy przesmażoną cebulę na oliwie, jabłko pokrojone w drobną kostkę , wszystkie składniki mieszamy dodajemy miód, sok z cytryny łyżkę oliwy, sól. Na tak przygotowaną sałatkę układamy rulony z upieczonego schabu. Dekorujemy roszponką lub rucolą. 


Wróć

009
010

Sałatka buraczana z jabłkiem, pieczoną dynią i porem


Składniki:

-          upieczony schab

-          por ¼ szt.

-          Jabłko kwaśne 1 szt.

-          Buraki 2 szt.

-          Dynia Hokkaido lub Piżmowa  ok 1 kg

-          Miód 1 łyżka

-          Sok z połowy cytryny

-          Czerwona cebula 1 szt.

-          Oliwa z oliwek

-          Cynamon kora , goździki, kardamon

-          Sól pieprz

 

Przepis:

Buraki całe, dynie pokrojoną na ćwiartki ( razem ze skórką )układamy na blachę do pieczenia dodajemy cynamon, goździki, kardamon, doprawiamy solą i odrobina cukru brązowego. Pieczemy przez 1 h w temperaturze ok 150-160 C. Po upieczeniu  zdejmujemy skórkę, buraki kroimy w plastry, dynię w cząstki. Dodajemy przesmażoną cebulę na oliwie, jabłko pokrojone w drobną kostkę , wszystkie składniki mieszamy dodajemy miód, sok z cytryny łyżkę oliwy, sól. Na tak przygotowaną sałatkę układamy rulony z upieczonego schabu. Dekorujemy roszponką lub rucolą. 


Wróć